Over De Vensterbank

DE VENSTERBANK

Pal aan de stoep twee ramen, twee ruimtes.
Op uitnodiging van De Vensterbank toonde een kunstenaar elke vier maanden zijn/haar werk in deze twee ruimtes van 155 x 100 x 22 cm.
’Slow Art’ op de stoep in het voorbijgaan: kijken, ontdekken en ongeremd gluren.

Deze website biedt een kijkje in het atelier van de kunstenaar, verhaalt over zijn/haar drijfveren en motivatie, en biedt de kijker een achterom-deurtje. Meekijken over de schouder van de kunstenaar in zijn/haar atelier. Een interview in woord en beeld.

De Vensterbank was gevestigd aan Bergstraat 32 te Amersfoort

Om de hoek bij het plein De Zonnehof

Vijf minuten lopen van het centrum

Vijf minuten lopen van het Centraal Station

De Vensterbank was zeven dagen per week te bezichtigen, en verlicht van 8.00 tot 23.00 uur.

Middels een QRcode kon ter plekke op de stoep informatie verkregen worden over hetgeen in De Vensterbank te zien was.

Het werk was rechtstreeks te koop bij de kunstenaar.
Mocht u op dit moment geinteresseerd zijn in het werk van de kunstenaar, kunt u contact opnemen rechtstreeks met de kunstenaar of met De Vensterbank via post@devensterbank.nl.

 

De Vensterbank van Henrique van Putten

De Vensterbank van Mirjam Kuitenbrouwer

Mirjam Kuitenbrouwer in haar atelier

De Vensterbank van Frode Bolhuis

WAAR?

DE VENSTERBANK

Bergstraat 32

3811 NJ Amersfoort

+31 6 30 41 22 41

post@devensterbank.nl

 

WIE ?

DE VENSTERBANK is het kunstinitiatief van beeldend kunstenaar Jolanda Meulendijks. Zij initieerde, nodigde uit, organiseerde en legde de werkomgeving van de kunstenaars vast op foto.

Van origine 1e graads docent tekenen en kunstgeschiedenis, is zij ruim 30 jaar actief als beeldend kunstenaar. Daarnaast is zij gastdocent en organisator in kunstprojecten.  Zij heeft gewerkt als promotor, organisator en tentoonstellingsmaker in het Mondriaanhuis te Amersfoort .
Zie ook jolandameulendijks.nl

2014 | Inrichten bij kasteelmuseum Sypesteyn
+
 

Voor de rubrieken ‘Het atelier’ en ‘De kunstenaar’ heeft Jantine Kremer de kunstenaar in zijn/haar atelier geïnterviewd.

Jantine Kremer is kunsthistoricus en werkt als schrijvend kunstbeschouwer voor kunstmagazine Tableau en diverse webjournals, zoals Lucy in de Lucht, Publiek Gemaakt en 8Weekly. Ze was gastcurator van de tentoonstelling ‘Space Drawings’ in Kunsthal KAdE (2013). Daarnaast heeft ze voor diverse culturele instellingen (o.a. Museum de Paviljoens in Almere, Museum de Fundatie in Zwolle, Museum Henriette Polak in Zutphen, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE in Amersfoort) projecten gerealiseerd op het gebied van kunsteducatie en publieksbegeleiding.

Jantine Kremer in het atelier van Frank Halmans