De Vensterbank van Pim Palsgraaf

14 juli t/m 13 oktober 2019

Mycose city 36  |  De Vensterbank van Pim Palsgraaf

Vanaf 14 juli woekert het werk van beeldend kunstenaar Pim Palsgraaf in De Vensterbank. Kleine zanderige huisjes buitelen over elkaar, en groeien tegen de wanden op. Deze chaotische opeenstapeling is t/m 13 oktober 2019 te bezichtigen op de stoep van Bergstraat 32 te Amersfoort. 

Het werk maakt deel uit van de serie ‘Mycose city’. Een serie, bestaande uit architectonische structuren die weer gebaseerd zijn op hoe mycose, een verzamelnaam voor schimmels, groeit. Zoals Palsgraaf (Gouda, 1979) rondstruint op zoek naar materialen (van afval, via Marktplaats, of in verlaten panden waar hij werkt), zo groeien en woekeren zijn werken. “Ik struin wat, totdat ik een vorm vind waarmee ik iets kan.” En dan die ene belangrijke vraag; wanneer is het werk af, wanneer is het woekeren klaar? “Vaak weet ik dat wel.” Maar juist dat woekeren, die twijfel is belangrijk. “Als ik die twijfel niet meer heb, betekent het dat ik op de gebaande weg zit, de ontwikkeling zit juist in die twijfel.”

De Vensterbank bracht een bezoek aan het Rotterdamse atelier van de kunstenaar. Lees via de link atelier  en kunstenaar hoe Palsgraaf te werk gaat in zijn atelier, en vaak ook in de buitenwereld zijn werkplaats vindt.

Nog een tip: Deze zomer is Palsgraaf weer actief binnen het project If Paradise Is Half As Nice (IPIHAN). IPIHAN editie #9 vindt dit jaar plaats in Zeitz, Duitsland. Volg hem en de andere kunstenaars via www.ipihan.com

Voor meer informatie zie ook pimpalsgraaf.nl
Bent u geïnteresseerd in het werk van Pim Palsgraaf, dan kunt u contact met hem opnemen via artonwalls@gmail.com
Of via post@devensterbank.nl

Mycose city 36  2019  |  detail

mixed media

installatie speciaal gemaakt voor De Vensterbank