De Vensterbank van Olaf Mooij

13 Juni  t/m 9 oktober 2014

Stuurtakjes, Autobont en Olie

 

Beeldend kunstenaar Olaf Mooij (1958) werkt al meer dan 25 jaar in een groot pand in zijn geboortestad Rotterdam. Een indrukwekkend atelier vol halffabrikaten, probeersels, machines en gerealiseerde kunstwerken. Mooij heeft er vaak maar net genoeg ruimte om te werken aan zijn ‘DJ Mobil’ met enorme luidspeakers rondom, de ‘Braincar’ met een dromend stel hersenen, en ‘Raincar’ met een zichzelf besproeiende regeninstallatie.

Mooij experimenteert met allerlei materialen. De vierwieler is daarbij de rode draad. Met dit gegeven indachtig geeft hij in zijn werk vorm aan het leven, van geboorte, (mis)makingen, naar ouderdom, en vergankelijkheid.

Voor De Vensterbank heeft Mooij een keuze gemaakt uit zijn immer uitdijende oeuvre: ‘Relics of a Bygone Era’, ‘Spermazotoietjes’, ‘Transparant Kever Ei’ en ‘Autobont’. Een beetje eng? Bij nader inzien openbaart zich een wereld van kleine wezens op sterk water, wieldopjes, auto in vliesjes, huid-achtige kappen, overblijfselen van wat ooit was, of juist nieuw leven.

www.olafmooij.nl