De Vensterbank van Lenneke van der Goot

10 juni t/m 14 oktober 2018

“(..) Van der Goot gebruikt niet alleen pen en papier; ze kwast en krast, snijdt en scheurt, vouwt en plakt er op los..” (Nico van Breemen, 3 maart 2018).
In het kort verwoord hoe beeldend kunstenaar Lenneke van der Goot haar tekeningen laat ontstaan.
Schoonheid, oneindigheid, beklemming, ruimte, en een unheimische ervaring van totale leegte. Het zit allemaal in de universa die zij bouwt.

In Kunsthal KAdE in Amersfoort bouwde Van der Goot haar universum op een groot vlak van stoeptegels, binnen de tentoonstelling KRIJT. Dit werk kreeg de naam Object Fields en is nog tot 19 augustus 2018 te bewonderen in de kunsthal.

In DE VENSTERBANK ziet u het zusje ervan, Object Space gedoopt. In deze installatie krijt en stapelt zij verder, met de zelfgegoten brokken krijt, bordverf, tape, en trekt zij de meanderende lijnen door. Lijnen op de ramen, dwarse lijnen op papier, horizontaal en verticaal. Ruimtelagen achter elkaar.

De brokken krijt vervormen tijdens gebruik, worden geslepen, transformeren in nieuwe vormen, een lijnentekening ontstaat. Een denkbeeldige driedimensionale plattegrond, waarin je in gedachten kunt (ver)dwalen.

Het werk van Lenneke van der Goot is rechtstreeks te koop bij de kunstenaar.

Zie voor meer verhalen over het werk van Lenneke van der Goot: www.devensterbank.nl

Zie voor meer informatie over de tentoonstelling KRIJT: www.kunsthalkade.nl
Te zien t/m 19 augustus 2018

Zie voor meer werk van de kunstenaar: www.lennekevandergoot.nl