De Vensterbank van Frode Bolhuis

5 september 2021 t/m 2 januari 2022

De Vensterbank wordt van 5 september 2021 t/m 2 januari 2022 bewoond door twee mystiek ogende figuren van kunstenaar Frode Bolhuis (1979), The Prophet en The Astronaut. Ze zweven tussen gekleurde velden, in een sferisch witte ruimte, die overdag zo helder is, dat verlichting niet nodig is.

In De Vensterbank experimenteert Bolhuis met kleurvlakken en sfeer, rondom de kleine mensfiguurtjes, die hij al associërend inbedde in een sfeer van raadselachtigheid. Geboetseerde mensfiguren, bescheiden en vriendelijk ogend, maar opvallend kleurrijk.
Bolhuis zegt hierover: “Mijn idee van beelden was altijd dat ze zwart zijn, of wit, of grijs, of bruin. Maar de toevoeging van kleur is een hele rijkdom. Hoe meer je ziet, hoe dieper je gaat. Ik realiseerde me; in kleur zelf zit ook emotie.”
Bolhuis boetseert met polymeerklei; sinds hij een jaar of drie geleden deze synthetische hobbyklei ontdekte, heeft niet alleen de kleur zijn beelden getransformeerd, maar ook zijn kunstpraktijk is drastisch veranderd. “Dit materiaal is echt heerlijk. Ik hoef niet meer te gieten, niet meer met giftige materialen te werken.”

Van harte welkom op de stoep van Bergstraat 32 te Amersfoort.

Jantine Kremer sprak de kunstenaar in zijn atelier over zijn kunstenaarspraktijk,
te lezen op deze site van De Vensterbank;
klik onderaan op de rubrieken kunstenaar en atelier.

De Vensterbank van Frode Bolhuis
te zien t/m 2 januari 2022
op de stoep van Bergstraat 32, Amersfoort
zeven dagen per week;
om 23 uur dooft het licht

 

Heeft u interesse in het werk van Frode Bolhuis, en/of wilt u hem graag ontmoeten, dan kunt u een mail sturen naar hem:
mail naar Frode Bolhuis.
The Prophet en The Astronaut zijn te koop rechtstreeks bij de kunstenaar.
Voor meer werk van zijn hand kunt u terecht op zijn site frodebolhuis.nl en via Galerie Bart te Amsterdam, galeriebart.nl.

 

The Prophet  |  foto: Frode Bolhuis

Frode Bolhuis voor De Vensterbank

atelier detail Jasper Hagenaar