De Vensterbank van Frans Ottink

12 februari  t/m 25 juni 2017

De Vensterbank toont een keuze uit het oeuvre van Frans Ottink.
Links porseleinen objecten uit de eerste helft, en rechts uit de tweede helft van 25 jaar werk.

De gebruiksvoorwerpen van vormgever Frans Ottink zijn rechtstreeks te koop in de winkel van studioZand in De Nieuwe Stad.

Oude Fabriekstraat 21
oude Prodentfabriek in De Nieuwe Stad
3812 NR Amersfoort

www.studiozand.nl

“Mijn collectie ontwerpen omspannen 25 jaar, van mijn afstuderen tot nu. Jaren die ik ervaar als omzwervingen in de keramische traditie, waarbij ik telkens op nieuw invloeden uit vervlogen tijden en stijlelementen die in zwang waren, heb verwerkt.

En wat blijkt, mijn eerste ontwerpen vertonen verwantschap met de laatste ontwerpen. Geometrie is de rode draad door mijn werk. De Memphis-beweging liet zijn sporen na in een koffiepot, en andere ontwerpen.
Mijn analytische manier van kijken naar een product zie ik terug in de functies: staan, vasthouden, schenken, afsluiten. Detaillering doorbreekt de strenge helderheid; het laat onbevangen charme toe binnen de wetmatigheid. En kleur vormt decoratie.

De meest recente ontwerpen heb ik samen ontwikkeld binnen studioZAND met sieradenontwerper Erna Huppelschoten; deze vormen zijn ook geometrisch, maar ontberen de ornamentiek. De vormen zijn afgewogen, in balans, vertellen een bescheiden verhaal. zelfs de functie is niet uitgesproken duidelijk, al ligt die soms voor de hand. Kleur is een wezenlijk onderdeel van de vorm.
De collectie is een ode aan pure vorm, aan geometrie, aan wetenschap.
De presentatie van mijn werk in De Vensterbank is zowel privé als publiek. Publiek, omdat ik het met iedereen deel. Prive, omdat het voortkomt uit mijn grote passie.”

Frans Ottink 2017

 

Ter gelegenheid van 100 Jaar De Stijl geeft De Vensterbank een katern uit

Frans Ottink en De Stijl.

Dit uitneembare katern wordt huis aan huis verspreid als onderdeel van De Stad Amersfoort.

Dit katern is nu HIER na te lezen.Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save