ULTRA POWER – De Vensterbank van Erik Mattijssen

8 november 2020 t/m 31 januari 2021

Achter de ramen van de Vensterbank in Amersfoort exploderen in de donkere wintermaanden vormen en kleuren. T/m 31 januari 2021 is De Vensterbank het domein van kunstenaar Erik Mattijssen, ULTRA POWER is de naam.

Alle kleurtinten zijn aanwezig, van kikkergroen en fluweelrose tot pompoenoranje en pisgeel. Blikken, emmers, etiketten, zwabbers, theedoeken en vloertegels. Twee etalageruiten vol herinneren aan nijvere neringdoenden in voorbije jaren. Hier is Erik Mattijssen langs geweest, dat kan niet anders.

Kunstenaar Erik Mattijssen (1957), tekenaar en schilder van stillevens en interieurs op papier, heeft zich uitgeleefd in een uitbundige, vibrerende uitstalling van bijna vergeten schoonmaakartikelen en verwante gebruiksvoorwerpen: Sunlight zeep, Mr Propre, en schoonmaakmop met schuurspons. Meer dan ooit actueel, met zeep en bleek, met handsoap en poetsdoek.

In het voorbijgaan in de Bergstraat te Amersfoort openbaart zich een winkel, een schijnbaar levenloze uitstalling van dingen, maar ook een geheim verbond van flesserige en borstelige wezens. Een liefdevol gegroepeerde familie, weemoedig en blijmoedig tegelijkertijd.

ULTRA POWER van tekenaar en schilder Erik Mattijssen op de stoep van de Vensterbank is te zien t/m 31 januari 2021. De Vensterbank is volledig coronaproof te bezoeken, in de buitenlucht, op stoeptegel-afstand, de gehele dag verlicht, zeven dagen in de week. Met aanwezige QRcode heeft u achtergrondverhalen bij de hand.

ULTRA POWER – De Vensterbank van Erik Mattijssen

8 november 2020 t/m 31 januari 2021

DeVensterbank.nl  –  ErikMattijssen.nl

Heeft u interesse in het werk van Erik Mattijssen? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Erik Mattijssen of via De Vensterbank.
Meer werk van de kunstenaar via ErikMattijssen.nl

Hier na te lezen!
Een pracht van een recensie over het werk Ultra Power in De Volkskrant door journalist Stefan Kuiper:
ULTRA POWER in De Volkskrant

 Erik Mattijssen voor De Vensterbank

ULTRA POWER in het atelier van Erik Mattijssen  |  foto: kunstenaar