DE VENSTERBANK is het kunstinitiatief van beeldend kunstenaar Jolanda Meulendijks. Zij initieert, nodigt uit, organiseert en legt de werkomgeving van de kunstenaars vast op foto.

Van origine 1e graads docent tekenen en kunstgeschiedenis, is zij 30 jaar actief als beeldend kunstenaar. Daarnaast heeft zij gewerkt als promotor, organisator en tentoonstellingsmaker in het Mondriaanhuis te Amersfoort  en als organisator in kunstprojecten.  Voor  meer werk van haarzelf , zie jolandameulendijks.nl

 

2014 | Inrichten bij kasteelmuseum Sypesteyn
+
 
Voor de rubrieken ‘Het atelier’ en ‘De kunstenaar’ interviewt Jantine Kremer de kunstenaar in zijn/haar atelier.

Jantine Kremer is kunsthistoricus en werkt als schrijvend kunstbeschouwer voor diverse webjournals, zoals Lucy in de Lucht, Publiek Gemaakt en 8Weekly. Ze was gastcurator van de tentoonstelling ‘Space Drawings’ in Kunsthal KAdE (2013). Daarnaast heeft ze voor diverse culturele instellingen (o.a. Museum de Paviljoens in Almere, Museum de Fundatie in Zwolle, Museum Henriette Polak in Zutphen, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE in Amersfoort) projecten gerealiseerd op het gebied van kunsteducatie en publieksbegeleiding.

Jantine Kremer in het atelier van Frank Halmans